dinsdag 14 oktober 2014

Paddenstoelenwandeling

Zaterdag 11 oktober werd er door de boswachter van Gelders Landschap & Kasteelen een paddenstoelenexcursie georganiseerd. Omdat ik rond deze tijd altijd de paddenstoelenkoorts krijg, heb ik mij daarvoor aangemeld. Gewapend met fotocamera ben ik naar het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen gereden. Er konden 40 mensen mee, verdeeld over 2 groepen. Een groep met alleen volwassenen en een groep met  kinderen en hun ouders. Na nog even wat heen en weer rennen tussen de 2 groepen won het kind in mij :)Boswachter!!! Meneer de boswachter!!! riepen 2 kaboutermeisjes steeds als ze weer een paddenstoel gevonden hadden. 

In de krant stond dat er in dit bos ooit 285 verschillende soorten waren geteld. Jammer genoeg was dat deze keer niet het geval. Maar ik heb toch weer een paar leuke exemplaren kunnen fotograferen.

Maar wil je de alom bekende vliegenzwam zien dan zul je naar een ander bos moeten (naaldbomen). Die kom je hier niet tegen. De komende weken worden er meer paddenstoelenwandelingen georganiseerd door het Gelders Landschap & Kasteelen en andere stichtingen. 

Hopelijk is het dan wel iets beter weer...