dinsdag 23 januari 2018

Voor altijd in mijn hart

Creativiteit zit in de familie. Van mijn opa en oma zijn daar nog prachtige bewijzen van in mijn huis te vinden. Ook mijn tante was een ware kunstenares. Twee weken geleden is ze onverwachts overleden. Dat kwam hard aan. Hoewel het contact de laatste jaren niet verder ging dan een kaartje voor verjaardag en kerst voelt het als een groot gemis. Vroeger tekende ze de kaarten zelf. Ze waren al een cadeautje op zich.


Haar (vroegere) poezen waren een geliefd onderwerp. De fineliner werd veel door haar gebruikt. Zondag was ik met mijn neef in haar woning en verloor ik mij in haar prachtige kunst. Fineliner, viltstift en linosnede is wat ik vooral van haar kende. 


Deze vorm van tekenen zou ik zo graag onder de knie willen krijgen. Tijdens het doorbladeren van haar schetsboekjes kwam ik tegen dat vooral de puntdikte 0,25 het mooiste resultaat geeft.


Ik maakte veel foto's en ga ze eens goed bestuderen in de hoop mij deze techniek eigen te kunnen maken. Ook vonden we nog een paar boekjes vol versjes en met schattige illustraties. 


Wat was het fijn deze dag met mijn neef door te brengen. We keken nog een bijzondere film, aten een heerlijke pizza en bij vertrek kreeg ik mijn tante's (teken)materialen mee. Ik hoop dat deze haar talent in zich dragen en dat ze vanaf haar wolk mijn hand af en toe een zetje in de goede richting geeft.