vrijdag 9 september 2016

Zadenkistje

Met het heerlijke weer van vandaag was er niets lekkerder dan buiten te zijn. Lekker rommelen met mijn vergaarde zaadjes. 


Mijn ouders roken sigaren (brrr) en dat levert regelmatig mooie houten kistjes op. Toen ik vorige week bij de Wibra onderstaande glazen potjes zag kreeg ik spontaan zin daar mijn zadenverzameling in te bewaren. Dus met een sigarenkistje, gezellige plaatjes uit de Flow en Flow quote kalender en decoupagelijm ging ik gisteravond aan de slag. 


En vandaag in de tuin in het zonnetje haalde ik de zaden uit hun omhulsel. Ooievaarsbek, papaver, stokroos, juffertje in het groen, akelei, een leuk roze bodembedekker van de buurvrouw, zegekruid en meer waar ik de naam niet van weet.

Potjes gevuld...


hup in het kistje. Nu wachten tot volgend jaar. Of beter het jaar daarna want dit jaar heb ik zoveel zaden in de grond gestopt dat ik eigenlijk even moet kijken wat er gebeurt. Misschien vul ik wel potjes als herkansing op zaaienmaart van dit jaar. 


En volgend jaar begin ik weer opnieuw maar dan beter. Want dat het leuk is, is een feit. Bewust zoeken naar en bezig zijn met planten en zaden. Nu ging het een beetje hapsnap volgende keer actief op zoek, met foto, naam, etc. 
Ik verheug me alweer op de lente maar nu geniet ik met volle teugen van deze zomerse september!

Fijn weekend!