vrijdag 29 juli 2016

Keukenprinses

Sinds deze maand maak ik officieel deel uit van de brigade van De Proloog. Je weet wel, dat leuke wielercafé in Amerongen. (Laat je niet afschrikken door het woord wielercafé want het is voor de fietser, de wandelaar, de toerist, de toevallige voorbijganger en ga zo maar door). Woensdag en donderdag zijn mijn werkdagen maar vandaag was ik er ook. Er wordt al volop koffie met gebak geserveerd. De heerlijkste "baksels" komen er uit de keuken van Tuinderij Ganzert en ook in de keuken van de Proloog zijn mijn collega Rick en ik aan het bakken geslagen. Voor de lekkere trek is er dus al voor elk wat wils. 

Tijd voor een mooie lunchkaart nu.
Over het beleg van de verschillende broodjes werd al nagedacht. Gebaseerd op de verschillende wielerrondes zijn er een Frans, een Spaans, een Italiaans en een Hollands broodje. Maar hoe je het voor je neus krijgt is natuurlijk ook belangrijk. Het oog wil immers ook wat :)

Daarom ging ik vandaag de keuken in voor de opmaak van de broodjes. Ik begon met het broodje brie. Lekker met appel/perenstroop of honing, op een bedje van rucola en gegarneerd met walnoten. De mensen die "op het juiste moment op de juiste plek waren" waren dik tevreden over de smaak.


Daarna waagde ik mij aan het Spaanse broodje. Een combinatie van rucola, rauwe ham, zongedroogde tomaat, manchego  en een beetje tomatentapenade. Je zou er trek van krijgen hè! Ook deze werd met smaak verorberd door het testteam.


Tot slot was het Hollandse broodje aan de beurt. "Gewoon" met kaas en/of ham, komkommer en rucola. Deze hield ik lekker zelf. Wat heb ik gesmuld op weg naar huis! 


En alles is niet zomaar lekker maar nog Biologisch lekker ook. Mocht je in de buurt zijn en trek hebben in een smakelijk broodje... Ik zeg het nog 1 keer:

De Proloog in Amerongen :)