vrijdag 8 november 2019

Geen weg terug

Naast het zelf maken van de covers voor de junk journals is het ook erg leuk om dat te doen met bestaande (oude) boeken. Hiervoor kijk ik naar boeken waarvan de titel een zinspeling kan zijn op de inhoud van het toekomstige journal. Dit is daar zo'n voorbeeld van. Ik vond het in een kringloopwinkel bij de oude boeken.


Dit boek is in 1946 geschreven door de inmiddels overleden schrijfster van Mystery boeken Doris Miles Disney en heeft als oorspronkelijke titel Who rides a tiger. Waar ik dan weer helemaal niks mee zou kunnen als cover :)


Toen ik dit boek kocht was het de bedoeling om de kaft van dit boek te scheiden van de inhoud en de inhoud te gebruiken als bladzijden in verschillende junk journals en/of te verknippen en te gebruiken voor collages en voor het beplakken van allerlei...


Maar toen ik door het boek bladerde en kleine stukjes las had het mij gelijk in zijn greep. Het gaat over een overleden tante, een zolder (in mijn fantasie vol met kringloopgeluk) een dagboek en een groot mysterie wat gaandeweg het boek opgelost zal gaan worden(?) Als ik wil weten wat het grote mysterie is zit er maar 1 ding op. Dan zal ik het moeten lezen. 
Ik hoop niet dat mij dat bij alle covers overkomt want dan komt er weinig van junk journals maken.

Ik wens je een fijn weekend en duik snel op de bank met mijn boek :)