zaterdag 21 oktober 2023

VIP bij Fruitcorso Tiel

corso 2015

Elk jaar in het 3e weekend van september vind er in Tiel het fruitcorso plaats. Daaraan voorafgaand zijn zo'n 18 corsoclubs uit Betuwse dorpen en steden met een groot aantal vrijwilligers al maanden druk bezig geweest met het ontwerpen, bouwen en beplakken van  hun praalwagens. Ware kunstwerken zijn het. In plaats van dahlia's die gebruikt worden bij het bloemencorso worden de wagens van het fruitcorso beplakt met verschillende soorten groenten, fruit, zaden, noten en peulvruchten. 

corso 2014

Tot dit jaar heb ik het corso nooit bewust bezocht tenzij ik tijdens het winkelen in Tiel tegen de stoet opliep. Dan was ik elke keer wel weer onder de indruk van de creaties maar het bracht me het volgende jaar niet op de tribune.

Dit jaar was het anders. Ik werd door mijn vader uitgenodigd om met hem als VIP aan een tafeltje in het VIP paviljoen plaats te nemen tussen de "hoge dames en heren", sponsoren en speciale gasten. Overdekt, onder het genot van lunch, een hapje en drankje. 

Hoe dat zo kwam? Vorig jaar heb ik als trotse dochter mijn vader voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding voor zijn onuitputtelijke inzet als vrijwilliger. Niet in één functie maar in velen, niet een paar jaar maar een heel arbeidsleven en zelfs lang erna. Sterker nog, ook nu nog werkt hij 2 dagen in de week in de bibliotheek van Tiel. Had ik al gezegd dat hij 85 is?

Om dat lintje kon de koning dus niet heen en als extra attentie krijgt de ontvanger van de onderscheiding in het jaar van ontvangst van de gemeente voor verschillende gelegenheden een uitnodigingen en nu was dat dus VIP bij Fruitcorso Tiel.




winnaar gemeente Buren 2023



Wat je op de foto's niet ziet is dat de wagens bewegen. Zo gingen bij de pauwen de staarten omhoog en omlaag, bewogen de planten in het koraalrif, kwam er stuifmeel uit de verstuiver en zorgde het elkaar passeren van de zon en de maan voor een ware eclips.

De zon scheen volop. We genoten van de wagens, de versnaperingen en elkaars gezelschap. Zo'n dag om als trotse dochter van een vader met een lintje als herinnering vast te willen leggen op mijn blog!