woensdag 29 maart 2017

Een vastloper

Na de plantjes voor de kleindochters moest ik toch ook eens nadenken waar ik de kleinzoon van 3 blij mee kan maken. Toen stuitte ik op muis Magnus in het boek Arne en Carlos breien de bloemetjes buiten. Magnus ziet er zo stoer uit dat hij ook als rat door het leven kan en dat is best wel weer stoer voor een jongen toch?


Maar hoewel de patronen in het boek mooi uitgeschreven staan loop ik toch vast. Ergens onderweg heb ik er ook al een eigen draai aan gegeven die prima werkt maar met de snuit gaat me dat niet lukken. Dus Hèllup!! Wie weet wat er precies bedoeld wordt?  Tot zover ben ik gekomen...


In het patroon is dat toer 27 tot "zet 9 steken op een nieuwe naald etc..." ???? Waar zet ik die steken precies en hoe brei ik naald 4 nogmaals recht. Dan heb ik toch 45 steken, welk 36 brei ik dan? Ik ga ervan uit dat de linker, bovenste en rechter breinaald resp. de 4e, 1e en 2e naald zijn... Het mag duidelijk zijn. Ik snap het niet :)


Is er iemand die de muis al gebreid heeft en/of het mij kan uitleggen? Hij is te leuk om niet af te breien en als ik weet hoe het moet brei ik waarschijnlijk zijn vriend er ook nog bij.


Wie is mijn reddende en engel :)