vrijdag 4 september 2015

Wie zaait zal oogsten

Weet je... Ergens zit ik er echt helemaal niet op te wachten. Ik ben niet zo van de 'vallende bladeren', 'lekker vroeg donker' en het knusse van 'kaarsjes aan'. Ik heb liever lange warme dagen met blauwe luchten (en mooie wolken), de zon, de koeien in de wei en bloemen in de bermen, heel veel bloemen in de bermen. 


Kamille


Akkerdistel


Korenbloem


Witte klaver


Rolklaver


Vogelwikke


en nog 2 uit de schermbloemen familie.


Maar helaas 'lieverkoekjes' worden niet gebakken, de meteorologische herfst heeft zich alweer aangekondigd en de bloemen raken zo langzaamaan uitgebloeid.

Kijk en dan wordt het weer leuk. Dan komen er zaden en die zaden die kun je door de plant zelf laten uitzaaien, verzamelen en ergens anders weer zaaien óf weggeven. 

Dat laatste, dát ga ik doen.Met zaden uit mijn eigen tuin, zaden overhangend van de buurvrouw en zaden uit de prachtige bloementuin van mijn ouders (in de enveloppen) 

De zaden heb ik al. Nu nog even leuke verpakkingen maken en dan hang ik ze op. Her en der in Tiel want ook daar zijn de stadstuintjes in opkomst en hoe vrolijk is het daar volgend jaar ook de springbalsemien


de stokroos


en deze mooie papaver


tegen te komen. 
Dus werk aan de winkel. Er moet gezaaid gaan worden!

En zo zomer ik nog even lekker verder :)