dinsdag 19 april 2016

De nieuwe vriendjes van RoosjeMijn

Vandaag was het weer Tuinderij Ganzert dag en aangezien het ook RoosjeMijn's blogdinsdag was besloten we weer eens gezellig samen te gaan. RoosjeMijn wilde graag kennis maken met Mascotte en Roodstaart die ook op de Tuinderij wonen maar er vorige keer toen ze mee ging niet waren. 


Met de 5 nieuwe gehaakte hommeltjes stapte ze op hen af. "Hoi. Ik ben RoosjeMijn". "Ik kom nieuwe hommeltjes brengen, zullen we ze samen in de vaas gooien?" Mascotte en Roodstaart, altijd wel in voor een lolletje, reageerden enthousiast en Mascotte zei tegen Roodstaart: "Ik ben benieuwd of ze goed klimmen kan want die vaas is hóóóóóg!"


Maar voor ze het in de gaten hadden hing RoosjeMijn al over de rand van de vaas en gooide het eerste hommeltje. "Nu jij Roodstaart!", zei ze. Roodstaart klom naar boven, boog over de rand en begon te roepen "eeeechooo". 


Mascotte rolde over de tafel van het lachen. "Hahaha, ik kom niet meer bij!" gilde hij en toen opeens werd het geluid doffer gevolgd door een plof...


Hahahaha toen zat Roodstaart dus onderin de vaas.


Het was nog een hele toer om hem er weer uit te halen. Maar met vereende krachten is het ze gelukt.


Deze drie zijn vanaf nu vrienden.  Dat is wel duidelijk. "Tot ziens!" Riepen ze bij het afscheid in koor en gelijk schoten ze weer in de lach :)