dinsdag 8 december 2015

Assistent tuinder

Vandaag was het een dag van weer eens ouderwets vroeg uit de veren. Het was mijn 'eerste werkdag' als 'assistent tuinder'.

Een gezellige dag met de boerin, de tuinders Bart en Frank en hond Oscar die graag vriendjes met me wilde worden als ik mijn koekje met hem deelde. 

Na eerst even gezellig gekletst te hebben met een bakje thee en een koekje (ik dénk dat Oscar en ik vriendjes zijn ;) introduceerde tuinder Bart me bij de ezels Suus en Guus. Het was tijd voor hun dinsdag-poetsbeurt. Daarmee klaar togen we naar het Hommelhuis, de gezellige werkplaats waar de boerin de kachel brandend houdt en iedereen aan zijn project werkt. Frank was bezig met een prachtig insectenhuis, Bart zette zich weer achter het spinnewiel en ging verder met spinnen en twijnen van nieuwe bollen wol en ik stortte me op het verder haken van de (door de boerin goedgekeurde) vetbolhangers . 


En voor ik het wist was de tijd alweer om. Aten we gezamenlijk nog een lekkere tosti en verdiepten Oscar en ik onze vriendschap nog wat verder. 


Ja het was een fijne dag! Ik zeg dan ook graag tot volgende week en ondertussen werk ik nog een idee uit voor het volgende project.