vrijdag 8 januari 2016

Viel ik er bijna weer in!

Mijn valkuil. Het gat wat ik zelf gegraven heb. Beginnen aan iets veel te groots en daarover willen bloggen. Dagelijks bloggen is leuk, kan best maar dan moet je niet op maandag een sprei willen haken, dinsdag een huis willen bouwen, woensdag een boek willen schrijven en ga zo maar door.

Zo ben ik dus begonnen met het haken van (weer) een nieuwe hoes over het kussen van de katten. Dat is een groot kussen en daar gaan een hoop driehoekjes in zitten. (En dan heb ik het nog niet over het in elkaar zetten :) Ik mag dan geholpen worden door RoosjeMijn maar het blijft een tijdrovend karwei.

Laten we het een PROJECT noemen. Naast een project heb je ook een DAGHAP. Een onderwerp van de dag (wat natuurlijk ook het uiteindelijke resultaat van een project kan zijn) Ik moet dus onderscheid gaan maken tussen projecten en daghappen. Een project hoeft niet in 1 dag af. Het zal AnnaBelle ook een zorg zijn of er een hoes om haar kussen zit of niet.


En deze agenda mag me daarbij gaan helpen. Gister op de valreep toch maar gekocht. Om de dag te plannen, hoofdzaken van bijzaken te scheiden, een 'te doen'-lijstje te maken, prioriteiten te stellen en PROJECTEN en DAGHAPPEN te herkennen.


Dit is zo'n daghap. Van het weekend stort ik mij wel weer op een project :) Maar nu schijnt de zon dus ga ik naar buiten. Lekker happen van de dag!

Fijn weekend en tot maandag!