donderdag 11 mei 2017

De Meituin van mijn ouders

Vandaag ging ik naar de prachtige tuin van mijn ouders. De tuin waarin ik ben opgegroeid. De tuin waar altijd iets te doen is maar ook de tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen. Met mijn vader had ik het nog even over "voor" en "achter" wat zich beiden achter bevindt.
Voor is de siertuin waar het hard werken is om het sier te houden en achter is de oase van rust. Een vijver, bomen, een prieel, een mooi bouwwerk. Het aardse paradijs :)


Nog voor ik begonnen was werd mijn aandacht getrokken door een hoop getjilp. Natuurlijk had ik mijn camera bij de hand en werd ik tot mijn plezier getrakteerd op bovenstaand tafereel. De pimpelmees kwam de kinders eten brengen.


Maar ik kwam om te werken dus hup... Op de vraag welk klusje er bovenaan het lijstje stond kreeg ik de kruidentuin om mij op uit te leven. Op de foto is het niet zo goed te zien maar het ronde hart en de paadjes waren niet meer zichtbaar. Die heb ik weer zichtbaar gemaakt. De na foto ben ik vergeten te maken.


Het thee met huisgebakken cake moment hadden we op het plaatsje  bij de kas (met uitzicht op het paradijs) waar ook een broedhuisje hangt en waar ook een hoop geluid uit kwam. Het was een komen en gaan van de koolmees ouders. Rupsen, kevers en stukjes kaas gingen naar binnen. Wat is het leven toch mooi hier!


Als het weer het toelaat is volgende week dit perkje aan de beurt. Dan ga ik de strijd aan met het tuinmansverdriet. De echte naam is zevenblad maar de manier waarop het door de tuin heen kan woekeren drijft menig tuinman tot 'wanhoop'. 


Na een middag van hard werken ging ik niet met lege handen naar huis. Een tak van de borage voor in mijn herbarium en een prachtige paars met witte Akelei die een mooi plekje gaat krijgen in mijn eigen tuin. Oh ja en een halve eierschaal van de ?. Het was en heerlijke tuindag waar ik er zeker weten meer van ga beleven!