dinsdag 21 maart 2017

MANtelzorg

In 2014 zond de NCRV het programma 'Achter de voordeur' uit. Met als ondertitel 'Achter iedere voordeur zit een verhaal'. En zo is het ook. Op het oog kan het gras van de buren er zo groen uitzien maar dat wil niet altijd zeggen dat je met ze zou willen ruilen. Gelukkig is mijn glas (bijna) altijd half vol en al doe ik het graag geloven, het leven is niet altijd een feestje.


Ook achter onze voordeur zit een verhaal. Zo verloor manlief in 2007 een been en werd er flink aan zijn hart geschud. Dat had en heeft een flinke impact op ons leven. Maar kennelijk was dat nog niet genoeg want na een longontsteking 3 weken geleden werd daar blijvend een ernstige longaandoening aan toegevoegd met als resultaat dat de beademing hier de hele dag aanstaat en elke inspanning er 1 teveel is. 


Ook mijn gezondheid levert me nog weleens een streek. Maar ik laat me niet kisten. Ik haak nog een slinger, vul mijn glas weer even bij, zorg met liefde voor mijn man en geniet van alles waarvan te genieten valt. Gezondheid is een groot goed maar niet vanzelfsprekend. Dus wees slim en Pluk de dag!