vrijdag 23 september 2016

Van de dominee geweest

Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik een mooie grote ruimte onder het huis. Noem het een souterrain of gewoon de kelder maar het bestond uit een grote slaapkamer, zithoek en keukentje. Ik had het ingericht met prachtige meubels uit de kringloopwinkel en spullen die van de dominee waren geweest. "Van de dominee geweest' werd daardoor haast een gezegde. 
De moeder van mijn zwager maakte schoon in het huis van de dominee en toen deze ging verhuizen vroeg ze of ik een kijkje wilde nemen of er nog leuke spullen tussen stonden. Jaaa, dat wilde ik wel :)


En die stonden er! Een teakhouten jaren 60 bureautje en stoeltje. Van de dominee geweest.


Een echt art deco bankstel van de kringloop waarvan je hier een stoel ziet. (Zo'n mooi model en de zijkanten van de bank waren kastjes. Ook de salontafel had een art deco ovalen vorm.) Met erachter een typisch jaren 60 tv tafeltje. Van de dominee geweest. Incl. wedgewood schaal.


En twee bedkastjes geschakeld tot een stereo tv meubel. Yep, van de dominee geweest :) Toen ik laatst in het openlucht museum was zag ik de kastjes staan. 

Maar berouw komt na de zonde. Toen ik op mezelf ging wonen bleven de spullen achter, verdwenen naar de schuur om uiteindelijk echt afgevoerd te worden. 

Behalve de bedkastjes. Laatst zag ik ze opeens staan in de schuur bij mijn ouders... Ohh die gaan weer mee! Nu staan ze in mijn schuur, te wachten op een opknapbeurt want o wat hebben ze die nodig. Mijn punktijd, 80er jaren en 16 jaar schuur is ze niet in de kouwe kleren gaan zitten. Die opknapbeurt gaat er komen. Ik heb mijn lesje wel geleerd deze kastjes gaan noooooit meer weg!Het is wel een uitdaging. Het weekend ben ik nog even druk maar daarna ga ik van al mijn kringloopleed puur kringloopgeluk maken :)

Fijn weekend ennuh mocht je zaterdag zin hebben... De Proloog in Amerongen houdt open deur en het belooft een gezellige en interessante dag te worden. (Ik ben erbij)