zaterdag 18 oktober 2014

"Keukenprinses"

Eens droomde ik ervan om kok te worden. Op school moesten we onszelf schilderen als wat we wilden worden. Ik schilderde mezelf voor een groot restaurant. 

Ik herinner mij nog als de dag van gister dat ik mijn moeder mocht helpen met het maken van spaghetti. Ik denk dat dat het eerste is wat ik in mijn leven heb gekookt. Nu ik het erover heb, denk ik dat ik de spaghetti in de pan mocht doen en het bouillonblokje toe mocht voegen. Maar  ik voelde me een hele kok.

Ik ben geen echte keukenprinses en de ambitie om kok te worden is volledig verdwenen. Maar ik heb wel heel wat in de keuken gestaan tot zo'n 20 jaar geleden en ik vind koken nog steeds wel  leuk (of is het lekker). Je voelt hem misschien al aankomen. Mijn 2e huis heeft dus ook een keuken.In de kast staan de potten met spaghetti, macaroni, rijst etc. In een schaal op het aanrecht bewaar ik de aardappelen, uien en paprika. Het servies is een dikke knipoog naar het "Fris Edam"servies wat we vroeger hadden. Grapefruits mogen in mijn keuken niet ontbreken en ook peren mag ik graag eten.En dit zijn 2 van mijn favoriete kookboeken. In het elektro ovenboek staat het perfecte appeltaart recept en in Lacock Tea Time Recipes verrukkelijke scones.