zaterdag 14 oktober 2023

(G)een sterk verhaal

Wie ongeveer zo oud is als ik (midden 50) kan zich wellicht de eerste sterkste man van Nederland nog herinneren en zo ja, dan ben je dat ook vast allang weer vergeten. Die man, Gerard du Prie, was familie van mij (een neef van mijn vader) en hoewel ik hem niet kende vond ik dat als 12 jarige natuurlijk wel heel tof.


Toen ik in 2021 het plezier in mezelf begon te verliezen en thuis langzaam steeds somberder en ontevredener werd besloot ik naar de sportschool te gaan. Britney Spears was degene die me het zetje gaf. 

You want a hot body? You want a Bugatti?
You want a Maserati? You better work, bitch
You want a Lamborghini? Sip martinis?
Look hot in a bikini? You better work, bitch.

Ik stapte binnen met de mededeling: Ik wil dit meer, dit minder en dit plat. Dus kwam ik van een koude kermis thuis want plaatselijk vet verliezen blijkt onmogelijk.  Het gaat eerst waar je het niet kwijt wilt en pas op het laatst (als je geluk hebt) van de gewenste maar hardnekkige plekken. Een hot body verdween in de koelkast.

Toevallig startte er net een pilot van het nieuwe sportprogramma Fit4Life. Een programma van een jaar intensief sporten en meerdere themasessies om te  leren wat er past in een gezonde leefstijl. 
Wat ben ik blij dat ik die stap heb gezet! Zowel lichamelijk als mentaal ben ik er flink op vooruit gegaan. 

Toen het jaar erop zat maakte ik ter afscheid voor de coaches een trofee. 
Een voor de coach die het programma opzette 


en één voor de coach der coaches die ons met haar enthousiasme het beste uit onszelf liet halen.


Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder en ben ik 3 tot 5x per week 's ochtends in de sportschool te vinden. Romanian deadlift, benchpress, hipthrust ik draai er mijn hand niet voor om. 

Of ik ooit de sterkste vrouw van Nederland word dat durf ik te betwijfelen. De sterkste vrouw van Eck en Wiel dan? Kwestie van door trainen. En ach met de sterkste vrouw hier in huis neem ik ook genoegen. En als ik mijn nieuw verworven spierballen bewonder voor de badkamerspiegel dan weet ik zeker dat ik dat ben.