woensdag 13 april 2016

Tijd voor de tuin!

Ik blijf even in de bloemen en tuinenhoek hangen. Iets wat in deze tijd van het jaar nu eenmaal om aandacht vraagt. Want het moet gezegd... Onze tuin is echt niet om aan te zien. Niet dat er geen pogingen zijn ondernomen maar een blijvend succes is het tot nu toe niet geweest. Door omstandigheden zijn we gebonden aan bestrating en plantenbakken wat het altijd lastiger maakt (te nat of te droog) 


Afgelopen winterperiode hadden we maar weinig vogels rond het huis en opeens drong het tot me door dat dat komt door het overlijden van de oude buurvrouw en de veranderde tuin van haar opvolgster. Daatje was zo trots op haar eigen keukenhofje met altijd bloeiende planten, struiken en coniferen en de vogels waren er zo gelukkig. Toen zij er niet meer was verdwenen de coniferen en veranderde de tuin in boomschors en grind. Weg waren de vogels want helaas aan ons hadden ze ook niet veel.

Nu ik zo aan het rondhuppelen ben in de tuin van mijn ouders en enthousiast ben geworden door alles wat groeit en bloeit in de prachtige tuin van Tuinderij Ganzert ga ik eens flink aan de slag. Het hoeft geen keukenhofje te worden maar wel een zomer en winterparadijs voor de vogels en de insecten. 

We tuinieren dus nog even verder :)