maandag 25 november 2019

Schatkist

Een paar weken geleden stuurde ik Els een persoonlijke junk journal*. Als dank deed zij een greep in haar schatkist en stuurde mij een envelop vol klein (groots) geluk. 


Op hetzelfde moment stuurde ik Ageeth een junk journal voor Happy mail* en maakte ik er ook 1 voor mezelf. Dé plek plek om zo’n schat van Els in te verwerken. Ik zocht het mooiste uit en plakte, niette en stak dat in mij eigen junk journal.


Die junk journal maakte ik omdat ik al meermaals eerder prachtige post van Ageeth ontving en dat kon ik toch niet maar gewoon bewaren in de verzenddoos of envelop (hoewel die er mooi genoeg voor zijn :)


Ook met deze zelfgemaakte post beleefde ik een hoop collage plezier. Om maar wat te noemen, een gevouwen mapje met inhoud, een origami kraanvogel en een zelf gestempeld garenkaartje.


Of wat te denken van een kaart, postzegel én Verkadeplaatje van de cyclaam. Zo mooi samengesteld. En natuurlijk thee met een bijzonder label van een zelfgemaakte theepotstempel. 


Ook van Diana van het blog Met volle teugen kreeg ik een grote doos vol postplezier nadat ik haar een envelop vol tuinzaden had gestuurd.


Ik word zo blij van post ontvangen waar zoveel echte aandacht aan is besteed. Om er daarna nog eens extra van te genieten als ik het in mijn Happy mail journal plak.


De post had als thema tuin en zat vol met plaatjes en postzegels van vogels en vlinders en tips over tuinieren. (en hier en daar een poes die ik in het zonnetje voor het raam denk en niet op de vogeltjes jagend in de tuin ;)


En zo creëer ik mijn eigen schat. Een journal vol postschatten / post van schatten


En over schatten gesproken. Wil jij ook een schat in je kast? Dan raad ik je de poëtische bundel van Els: 'Ergens tussen vaalwit en flessengroen'* aan. Ik kreeg er 1 bij mijn postschat. Zó mooi dichterlijk dromerig en gevoelig.

(* volgt achter een link waar je op kunt klikken)