woensdag 15 juli 2015

Herbarium (2)

Ik ben helemaal verslingerd aan het wandelen, zoeken, plukken, drogen en verwerken van bloemen voor mijn herbarium. Het begon dus met het herbariumschriftje van mijn oma, wat met uitstekende velletjes papier de indruk wekte dat er nog blaadjes in zaten. Ik wilde het pas open maken als ik er echt iets mee ging doen.De oogst bleek niet zo groot maar toch bijzonder als je weet dat het er al minstens 25 jaar ingezeten heeft. En nu kan ik me niet meer buiten begeven zonder "hongerig" naar alle bloemetjes te kijken. (Om soms gefrustreerd te ontdekken dat ze de bermen weer gemaaid hebben of dat het regent - zo'n moment waarop mijn 'morgen is er weer een dag'-acceptatie weer een deukje oploopt :)

Inmiddels zijn er al doosjes, kisten en boeken gevuld met gedroogde bloemenEn elke keer is het weer spannend als de persen open mogen. Is de bloem er netjes tussen geperst en hoe komt hij er nu uit...


Ze zijn weer mooi geworden! Zo uitgelegd een waar kunstwerkje. 


Vandaag ga ik ze inplakken. Ik kon niet goed besluiten waarin tot ik een tijdelijke oplossing zocht en het lege notitieboek van Flow ervoor pakte. Perfect, alsof het ervoor gemaakt is. Mooi formaat, zodat de bloemen er mooi in passen en mooi papier waarop ze mooi uit komen. 

Een fijn werkje op een druilerige dag. Dat maakt de regen tot een deugd opdat het de bloemetjes weer doet groeien.