dinsdag 14 februari 2017

Knip en plakwerk

Het was alweer even geleden dat ik collages had gemaakt van de woonfolders. Inmiddels ging de stapel al aardig richting plafond. Knippen en plakken dus maar weer want het blijft leuk om een soort moodboards te maken en te bewaren om over vele jaren nog eens te zien wat ik mooi vond en wat er 'in de mode' was in 2017. 


Laat ik eens beginnen met groen. Planten, planten en nog eens planten. (En hier binnen kom ik niet verder dan gehaakte hangplanten en cactussen.) 
De monstera is helemaal hip. Nepbladeren en nepplanten zijn alom te koop . De hangstoel blijft leuk met zijn macramé uitstraling en de macramé wandhanger is na 50 jaar ook weer in de mode. Net als de plantenhangers. Helemaal leuk! En die groene rotan stoel. Toch eens kijken of ik die nog scoren kan. 


De industriële metalen kast, stoer! De schommelstoel wil ik wel (bij die stoelen die aan het plafond hangen ben ik altijd bang dat ze naar beneden storten) en de kunststof cactussen kunnen letterlijk helemaal niet stuk :)

Alles kan weer op de muren. Steen, hout, KURK! mooi behang. Hoewel het nog voelt als gedateerd als huizen sinds de jaren 70/80 niet meer ge-update zijn kun je er inmiddels weer zo intrekken. Of schiet ik nu door ;)


De bont en wilde beestentrend is dan weer niet echt mijn stijl. Hoewel ik het wel stoer vind en aaibaar zo'n krukje van geitenhuid zal ik het niet kopen. 


Misschien denken de katten daar anders over. Die grote rotan stoel zou wel een heel lekker bed voor ze zijn. Helaas jongens, daar hebben we geen plek voor.

Onderstaand vind ik wel helemaal te gek. Alleen jammer dat ze het zo donker gemaakt hebben. Het model, de pootjes, de handvatten. Zo mooi! Zo retro. En de West Germany vazen worden ook weer volop nagemaakt alleen nog niet in de bonte kleuren van vroeger.


Leuk kleed trouwens!

Aangezien kat Floris weinig respect toont voor de banken zit een nieuwe bank er helaas nog niet in. Ik zou hier wel een keuze uit kunnen maken. Zoals de groene bijvoorbeeld. Met bergruimte onder het kussen, hoofdsteunen die omhoog en omlaag kunnen en een zitting die kan uitschuiven naar lounge stand. Niks mis mee. 


De kunst  zoals het meisje met de parel en de bloemen op het vouwgordijn vind ik ook bijzonder maar ook die halen het niet in mijn interieur. Wat trouwens voor alles geldt. Een typisch gevalletje kijken kijken niet kopen dit bericht. 

Maar ook dat kan leuk zijn toch...

(Oh en mocht je denken: Hé niets over valentijnsdag. Nou berg je maar. RoosjeMijn heeft er vandaag haar missie van gemaakt ;)