zaterdag 13 februari 2016

Water wonderland

Meestal gaan we op zaterdag naar Tiel maar gisteren is Bert zijn nieuwe scooter gekomen en logisch, dan wil hij daar mee 'spelen'. En daar ben ik alleen maar heel blij om. Sinds een ernstig motorongeval hem zijn grote hobby motorrijden én zijn mobiliteit heeft afgenomen wordt veel van de tijd binnenshuis doorgebracht maar met deze nieuwe aanwinst komt daar hopelijk verandering in. Bert is al de hele dag buiten en dat moedigde mij aan om gewapend met camera de fiets te pakken en een rondje dijk te doen. Helaas kreeg de zon zich niet meer door de grijze lucht heen gewurmd. Dat had de foto's een stuk gezelliger gemaakt.

In Tiel hebben ze de parkeerplaats van de Waal afgesloten vanwege het hoge water en ik was benieuwd of dat ook voor het water van de Rijn geldt. 


Het valt nog mee. Er staat al wel wat water in de uiterwaarden maar bij de echte hoge waterstand zou al het groen op bovenstaande foto verdwenen zijn. Al dat water is voor de watervogels natuurlijk feest. 


Ik fietste langs een waterplek in een bebost gebiedje en daar kwam een heerlijk geluid uit. Voor mijn ogen te ver weg maar inzoomend met de camera zag ik dat het een groepje mooie smienten waren. Even googlend las ik dat smient ook wel fluiteend genoemd wordt.  Nou dat snap ik nu. Ze leken er zelfs een spelletje bij te doen zo zwemmend in de rondte. 


Tja en voor de andere vogels was ik weer te laat. Die waren alweer gevlogen. Ze houden er duidelijk niet van als je je camera op ze richt die dan ook nog een harde bliep geeft. Maar ik heb nu de bliep uitgezet en verheug me alweer op het volgende fietstochtje. Kijken wie ik dan te snel af ben :)