maandag 17 november 2014

Van kijkdoos...

...tot Diorama


Van de week ben ik knap druk geweest met het ontwerpen van een kijkdoos. 
Ongewild werd het toch wel een complex gevalletje met priegelknipwerk en niet geschikt voor RoosjeMijn. Dus heb ik hem zelf maar gekleurd en geplakt want ik heb pas rust als een project geslaagd is.  Zo heb ik inmiddels al een hele verzameling van ongepubliceerd werk en neem ik mij bij deze voor om voortaan gewoon te laten zien wat ik gemaakt heb. Het is namelijk niet dat het mislukt is, maar dat het niet is wat ik bedoelde toen ik eraan begon. Uiteindelijk heb ik er geen kijkdoos van gemaakt maar een diorama of "kijkkastje"

Iets dergelijks wil ik ook gaan doen met playmobil. Je weet wel, waar ik mijn herinneringen mee wil gaan uitbeelden. Op Marktplaats heb ik daarom laatst gericht gezocht naar Playmobil wat ik daarvoor kan gebruiken. 


Alles wat je ziet heeft een herinnering in zich. De paarden, de varkens, melk halen bij de boer...

Heel leuk natuurlijk. Maar alles wat ik maak moet ook een plekje krijgen en het handigst zou zijn aan de muur. Nou ben ik wel handig met kleuren, knippen en plakken maar voor boren en schroeven heb ik drempelvrees. Ondertussen wordt het vloeroppervlak van mijn zolder alsmaar kleiner.

Hmmm, binnenkort toch maar eens de boormachine te hand nemen en de strijd aanbinden met die harde muren. Wordt vervolgd :)