donderdag 16 april 2015

Boekwinkelen

Als ik iets prettig vind, dan is het om in een echte boekwinkel rond te snuffelen. Dat was vroeger wel anders. Als ik met mijn moeder ging winkelen in Utrecht was ze uren (althans, zo voelde het :) zoet op de boekenafdeling van de V&D. Tot ik op een gegeven moment zuchtend vroeg of we weer verder gingen shoppen. Nu is dat dus wel anders. Met grote schrik zie ik het dan ook gebeuren dat door de komst van de webwinkel, boekwinkel na boekwinkel omtuimelt. 

Gelukkig is er nog de Boekenvoordeel. De boeken en hobbyspullenwinkel waar al ik al heel wat boeken heb weggesleept.
Maar de boeken die ik nu zo graag wil hebben, verkopen ze daar niet. Helaas ook niet in de gewone boekwinkel. Althans, niet in Tiel en niet In Oldenzaal (waar we gister -wat was het heerlijk weer!- een dagje winkelend hebben doorgebracht)Ook in de kringloopwinkel heb ik mijn knutsel en handwerkboekenverzameling aardig weten op te krikken.

Daar verkochten ze, hoe toepasselijk, ook het boek Kringloopgeluk van Ingrid van Willenswaard (nieuw). 
Het boek Kringloopgeluk heb ik dus al. Maar haar 2e boek Vive la Vie staat al een tijdje bovenaan mijn verlanglijstje. Omdat ik het toch echt wil hebben, heb ik het maar online besteld. Maar dan wel bij de winkel die er voor zorgt dat dankzij een doorstart de boekwinkel in Tiel toch blijft bestaan!