dinsdag 3 mei 2016

Home is where the heart is

Jippie, het is weer mijn blogdinsdag. Ik heb hier nu een paar keer geblogd en heb ook al wat huisjes van anderen gezien dus dacht dat het wel leuk zou zijn ook mijn huisje (nog een keer) te laten zien. In tegenstelling tot PriePraat woon ik best groot. Mijn huis telt 4 verdiepingen, schuur en weitje.

Helemaal boven bevind zich de woonkamer:Hier zit ik graag. Het uitzicht is er prachtig, de kunst komt van de oma van PriePraat en de bank doet denken aan het spijkerstof bankstel wat zij vroeger hadden. Ik vind het er ook wel erg leuk uitzien. PriePraat was vroeger helemaal weg van Julien Clerc (en Michel Fugain en Gerard Lenorman) en omdat ze zelf geen platenspeler meer heeft heb ik ze gekregen. Deze plaat Terre de France vind ik het mooist.


Onder de woonkamer zit de werkkamer of hobbykamer. Daar staat alles wat ik nodig heb om mooie dingen te maken van klei, wol, stoffen, tekenmateriaal, een naaimachine en een ouderwetse typemachine. Ik hou wel van ouderwets.


Een verdieping lager kom je in de keuken. Ik vind koken leuk en het is ook zo lekker om het daarna op te eten ;) Appeltaart bakken doe ik graag. De appeltaart uit het oude Atag ovenboek is volgens mij het lekkerst en de scones uit het Lacock tea recipes jummy.Nog een verdieping lager kom je in mijn slaapkamer. Daar staat mijn bed en een klein bureautje. Ik lees graag de boeken van Thea Beckman. Momenteel ben ik bezig in Saartje Tadema. Het zijn altijd mooie historische boeken. Zo leer ik er ook nog wat van.Aan mijn bureautje schrijf ik brieven aan mijn vriendinnen. Snailmail noemen we dat. Ik schrijf de brieven met de hand en versier het extra en soms doe ik er ook nog een klein cadeautje bij. 


In de schuur staat mijn fiets en in het weitje staat mijn paard Flanke. Flanke is super lief en mak. Ik ga vaak lekker met hem buiten rijden. Ik voel mij helemaal happy in mijn huis. Ik hoop dat jij de rondleiding ook leuk vond. Tot volgende week :)