woensdag 27 april 2016

I love Playmobil

Oei, hooggespannen verwachtingen voor mijn playmobil bericht van vandaag. Als ik de reacties zo lees zijn er meer onder ons die het leuk vinden. Toen Playmobil voor het eerst op de markt kwam in 1974 was ik 7. Dé leeftijd om er mee te willen spelen. Ik kan mij de ridders, bouwvakkers, indianen en de paarden nog herinneren. In een mooie oranje koffer met vakken. Meisjesfiguren waren er nog niet maar dat mocht de pret niet drukken. Door een allesverwoestende brand (ik was inmiddels 12 dus de leeftijd net voorbij) raakten we onze verzameling weer kwijt en daar bleef het bij.Later kocht ik het nog een keer het Rosa Victorian huis maar dat was niet om mee te spelen maar om mijn rat in te laten wonen. Die er vervolgens al heel snel uitgroeide en het huis verdween weer.

Tot ik 47 werd haha opeens was daar het Playmobilvirus weer. Geen idee wat het triggerde. Ik denk het playmomannetje met rood haar en baard wat ik tegen kwam die me deed denken aan mijn prins op het witte paard. Toen vroeg ik voor mijn verjaardag het huis wat mij terugbracht naar mijn eerste eigen huis en vulde dat met een aantal gebeurtenissen uit mijn leven. 

En opeens kwamen er meer en meer herinneringen en ging ik "los". Tot ik alle leuke anekdote maar ook minder leuke of zelfs traumatische gebeurtenissen verzameld had.  En vandaag geef ik dan eindelijk de aftrap van mijn geschiedenis, mijn leven en misschien zelfs mijn toekomst in Playmobil :)
Zoals over mijn voorouders...mijn leven door de jaren heen en misschien zelfs wel mijn toekomst :)


Tussen 1974 en nu is er zoveel gebeurd. Zowel in mijn leven als in die van Playmobil. Van het eerste hele basic poppetje tot de aankleedpoppetjes van nu. Alle werelden van de oertijd tot de toekomst. Verzin het en het is er. Hoewel toch niet helemaal. In een eerder bericht gaf ik al een hint. Het antwoord was haaknaalden, breipennen en bolletjes wol. Ik denk dat ik er eens een brief aan waag en anders zit er maar één ding op en dat is zelf maken... 

Om alvast de eerste vraag van gisteren te beantwoorden... Dit ben ik als we terug gaan naar 1986 :)Nieuwsgierig naar de rest? Wordt vervolgd.