dinsdag 14 januari 2020

Mijn eigen boekje opgeleukt

Vandaag ga ik jullie laten zien hoe ik het zelfgemaakte boekje versierd heb. Het boekje wordt ook wel journal genoemd wat het Engelse woord voor dagboek is. Maar je kan het natuurlijk ook gebruiken als notitieboekje, vriend(inn)enboekje  en nog veel meer. Waar ik het voor ga gebruiken weet ik  nog niet. Misschien als herfst/winterdagboekje waar ik dan afgevallen blaadjes en veertjes in plak die ik vind tijdens mijn wandelingen. Voor de zekerheid heb ik het witte "naamplaatje" nog maar niet ingevuld.


Mijn boekje maakte ik zo dat je er in kan schrijven, tekenen en foto's in kan plakken. Ik ben helemaal in het herfst/bos idee gebleven. Dat gebeurde vanzelf omdat de bladzijdes uit het sprookjesboek ook zo waren.


Aan de binnenkant van de kaft heb ik aan beide kanten een insteekvakje gemaakt waarin je bijvoorbeeld een envelop kan stoppen met versiersels die je later in wil plakken. 


En ik versierde het met nog meer insteekvakjes waar je schrijfkaartjes (tags genoemd) in kan stoppen. Hierboven zie je zo'n vakje met daarin een tag. Het vakje maakte ik van een leuk plaatje uit het sprookjesboek. De tag is aan de ene kant stevig wit papier waar ik een vrolijk randje op tekende en een muizenplaatje opplakte. Aan de andere kant plakte ik lijntjespapier uit een schoolschrift. Rechts plakte ik een stuk wit papier over de bladzijde van ruitjespapier en daarop tekende ik ook een sierrandje  en plakte ik een muisje.


Dit ziet er nog wat saai uit maar er moet natuurlijk nog wel wat te versieren zijn als je iets in het boekje wil doen. Als je er een dagboek van maakt kan je bijvoorbeeld links foto's of andere plaatjes plakken en rechts iets schrijven over je dag. Om de plaatjes kan je dan weer een vrolijk randje tekenen ofzo.


Hierboven zie je weer zo'n bewaarplekje voor een tag. Ik plakte het hertje eerst op (stevig) papier (bv. uit het sprookjesboek) om het iets steviger te maken en knipte het toen uit. Aan de onder- en zijkant liet ik een extra strookje wat ik om kon vouwen zodat ik het als een mapje in het boek kon plakken. Links zie je de tag van een vrolijk plaatje uit het sprookjesboek en rechts zie je de achterkant waar ik lijntjespapier op heb geplakt.


Hier weer zo'n bewaarplekje en tag. Zo'n bewaarplakje noemen ze in het Engels een tuk spot. Op de achterkant van de tag heb ik lijntjespapier geplakt. Schattig hè?!


Deze muis en het stukje ruitjespapier heb ik gewoon op deze bladzijde geplakt. Ook dat ziet er al heel vrolijk uit. (Hoewel de muis wel in paniek lijkt hihi)


Weer 2 lieve tags en tuk spots. Ik vind ze zo schattig dat ik ze móet laten zien.


En dit is alweer de laatste bladzijde van het eerste stapeltje papier wat ik in de kaft genaaid heb. Leuk hè. Ik hoop dat jullie zo een beetje een idee hebben gekregen van hoe je je boekje kan vullen. 

Je kan natuurlijk veel meer gebruiken om de bladzijdes te versieren zoals stempels, stickers, (letters en tekst uit) tijdschriften, (zelfgemaakte) enveloppen enz. 

Veel plezier als je ook een boekje gaat maken en tot de volgende keer! (Dan ga ik weer iets heel anders maken :)