dinsdag 21 maart 2017

MANtelzorg

In 2014 zond de NCRV het programma 'Achter de voordeur' uit. Met als ondertitel 'Achter iedere voordeur zit een verhaal'. En zo is het ook. Op het oog kan het gras van de buren er zo groen uitzien maar dat wil niet altijd zeggen dat je met ze zou willen ruilen. Gelukkig is mijn glas (bijna) altijd half vol en al doe ik het graag geloven, het leven is niet altijd een feestje.


Ook achter onze voordeur zit een verhaal. Zo verloor manlief in 2007 een been en werd er flink aan zijn hart geschud. Dat had en heeft een flinke impact op ons leven. Maar kennelijk was dat nog niet genoeg want na een longontsteking 3 weken geleden werd daar blijvend een ernstige longaandoening aan toegevoegd met als resultaat dat de beademing hier de hele dag aanstaat en elke inspanning er 1 teveel is. 


Ook mijn gezondheid levert me nog weleens een streek. Maar ik laat me niet kisten. Ik haak nog een slinger, vul mijn glas weer even bij, zorg met liefde voor mijn man en geniet van alles waarvan te genieten valt. Gezondheid is een groot goed maar niet vanzelfsprekend. Dus wees slim en Pluk de dag!

8 opmerkingen:

 1. Ach meid, wat een zorgen! En dan ben je altijd zo vrolijk en lief voor iedereen! Respect! En alle goeds, gezondheid en geluk voor jullie gewenst!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ben ik stil van! Ik geniet van de manier waarop je in het leven staat. Jij zorgt met je hart. Ik wens jullie zoveel mogelijk gezondheid toe en geluk hebben jullie al, maar daar kan altijd meer bij. Dikke kus X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb veel respect voor jouw positieve instelling!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is helemaal niet makkelijk, wat jij doet en hoe je het aanpakt. Petje af. En al ben je nog zo positief, af en toe zul jij het ook even niet zien zitten, dus wens ik je veel kracht en dat je je optimisme mag blijven behouden. Sommige mensen lijken wel alle pech te hebben, maar het zijn meestal juist diƩ mensen die nog het meest voor een ander lijken klaar te staan. Mijn man heeft een chronische bloedziekte en draagt ook nog de gevolgen van een ernstig auto-ongeluk van 13 jaar geleden ( toen lag hij 5 weken in coma ). En ik verbaas me elke dag nog hoe vrolijk hij in het leven staat. Ik zorgde ook voor mijn moeder toen ze kanker kreeg en de strijd verloor, en ik vond dat helemaal niet makkelijk. Dus vanuit mijn persoonlijke ervaringen, kan ik niet anders dan mateloos bewondering hebben voor jou en het er helemaal mee eens zijn, met jouw laatste zinnetjes.
  Groetjes, Sigrid x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. pluk de dag en probeer zo te genieten met je echtgenoot, ik weet dat het niet gemakkelijk is, verloor verleden jaar plots mijn echtgenoot, ik probeer zo goed en zo kwaad als het kan mijn leven verder te zetten , dank zij mij handwerken maakt het toch wel een beetje dragelijker, blijf positief denken en geniet van jullie momenten samen, hoe moeilijk dit ook mogen zijn, ik ben er nu al van overtuigd dat je een sterke madam bent
  groetjes uit het zonnige Tienen
  Micheline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook dit soort dingen mag je delen op je blog, en dat is goed! Soms willen we alleen maar over de leuke dingen schrijven. Maar wat hebben jullie al veel mee gemaakt! Toch proef ik altijd een soort van wilskracht in je stukjes. Je bent een sterke vrouw! De omstandigheden kun je niet veranderen, maar wel de manier waarop je er mee om gaat! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen