donderdag 13 november 2014

Als de bladeren vallen...

Laat ik mijn hoofd hangen.


Nee, niet omdat mijn humeur daalt maar om al die bladeren die in mooie herfstkleuren op de grond vallen. 

Dan wil ik de mooiste uitzoeken om een eigen herbarium te maken. Heerlijk bezig zijn in de buitenlucht en met elk mooi exemplaar wat ik vind, een klein geluksmomentje ervaren

In het blog over mijn slaapkamer liet ik je al het herbarium zien, wat mijn oma lang geleden gemaakt heeft. Ze woonde naast een bos en de bladeren die ze daar vond, werden door haar gedroogd en in een schriftje geplakt. En wat ben ik blij dat ik dat ik dat schriftje nu heb. Zo tastbaar.

Vandaag ben ik even naar mijn ouders geweest. Zij wonen ook op zo'n mooi boomrijk perceel. Samen met mijn moeder heb ik een ronde om het huis gemaakt en een kratje met bladeren gevuld. Maar ik zal moeten accepteren dat ik, door het druk zijn met mijn blogs, een beetje achter de feiten aanren. Het herfstmoment met al zijn mooie bladeren, eikels, kastanjes en de propellers van de esdoorn is alweer over zijn hoogtepunt heen. 

Maar terwijl ik zo druk ben, stapelen de idee├źn zich vrolijk verder op. Sinterklaas, kerst, de winter en voor je het weet is het weer januari.

Dus in plaats van laten zien hoe je een herbarium maakt en om te voorkomen dat je kinderen enthousiast met stapels half rotte bladeren thuis komen, stel ik het herfstmoment uit tot volgend jaar. 
Dit jaar beperk ik mij maar tot een (vrolijke herfst)kleurplaat voor jong en oud en had ik met mijn moeder een fijn geluksmoment :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten