woensdag 4 januari 2017

Foetsie

Maandag was ik weer even in de kringloopwinkel. Het is altijd een uitdaging. Hebben ze spullen waar mijn hart een sprongetje van maakt, vind ik het de prijs waard en stap ik over het gegeven 'huis is vol genoeg' heen.


Neem nou deze koffiekan. Die zag ik een maand geleden. Dat was een flinke sprong. Maar de prijs bijna 9 euro en dat vind ik dan teveel voor een kringloopartikel in een toch al vol huis... en nu is ie foetsie.


Ik maakte er toen wel foto's van. Zo ook van deze soepkommen. Paddenstoelen ook zo'n favoriet. Maar ja, ik heb al soepkommen en een huis vol. Nu denk ik had dan je oude soepkommen weggedaan... Helaas foetsie.


Maandag zag ik deze vrolijke potten. Er is toch altijd wel iets wat je in een potje kunt stoppen. Ruimt gelijk op ;)


en deze gele emaille ketel als gieter. Ik kan mij nog bedenken ;) (of is ie alweer foetsie?)


Zo'n wandkleedje. Prachtig toch. Iemand heeft dit moois gemaakt. Maar zoiets wil ik dan zelf maken en inmiddels heeft het vast ergens een welverdiend plekje gekregen.


Dan stond er ook nog dit vaasje. Daar ben ik nog niet over uit. Dat hangt dan weer af van de ouderdom. Is het een massaproduct dan is het niks voor mij.


En dit beeldje... De planning was een binnen dag maar misschien moet ik vandaag toch nog even weg :)


5 opmerkingen:

 1. Ook ik kijk altijd met veel plezier bij dat soort winkels. En soms ga ik blij naar buiten met iets moois en anders ga ik blij naar buiten omdat ik niks hoefde :-) Altijd goed dus!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga inmiddels minder vaak naar kringloopwinkels, want dat hart van mij springt wat af hoor! Ik zag laatst ook een geweldig wandkleed uit de jaren 60 en ik ben zo trots dat ik het niet gekocht heb ;-) Maar ik weet niet of ik die koffiekan had laten staan, ondanks de prijs <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, waarom heb ik niet meer oude spullen bewaard die vroeger bij ons in de kelder stonden? Ja, die kannen zou ik ook voor vallen...
  ALs je echt iets heel graag wil, moet je het gewoon EEN keertje doen. Anders krijg je zo'n snertgevoel. Je mag jezelf best een keer verwennen!
  In die groene stolpflessen zat vroeger Moccana koffie, een soort instant. Ik herinner het me nog goed.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook zo heerlijk om te neuzen in kringloop winkels. Mijn hart springt ook regelmatig, maar heb ook last van een vol huis. Ben zelf nu bezig met het bevoorraden van de kringloop winkel. Lekker op ruimen hihihihi

  BeantwoordenVerwijderen