donderdag 23 februari 2017

Zwarte jongens

Ik ben gek op vogels.  Alle vogels maar met een voorliefde voor de zwarte jonges zoals we ze in huize PriePraat noemen. Er zitten grote kolonies in de buurt dus je ziet ze dan ook het meest. Regelmatig gaan ze op de foto. Ik schreef al eens over ze in het bericht 'Ik kauw van jou'.


Tijdens mijn zoektocht op Marktplaats naar Verkade plaatjesalbums stuitte ik op het album van Hans de Torenkraai. Die kon ik niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Prachtige tekeningen en plaatjes van C. Rol, J. Voerman jr en H Rol.Op zoek naar een plaatje van de kauw in het boek kon ik er geen vinden. Wat blijkt, de Torenkraai ís de Kauw. 


De eerste vogels die ik haakte uit het boek Vogels breien met Arne en Carlos waren natuurlijk ook zwart. Door verschillende diktes katoen te gebruiken (de 'standaard' haakkatoen en een dikkere soort van de zeeman) kwam er al een aardig grootteverschil. Kijken of het met 2 draden ook lukt voor een nog grotere variant.


Het moge duidelijk zijn, dit wordt een verzameling. Ik zag er bij RoosjeMijn ook nog 1 ;) 

Maar voor nu ben ik even klaar met breien. Er moet geschilderd worden.  Een vogel. Nee geen zwarte maar een grijze met een rode staart. Een eerbetoon aan de lieve, onlangs overleden Loris. Een onvergetelijke grijze roodstaart papegaai. 

6 opmerkingen:

 1. Prachtige prenten! Hier zitten ook veel kauwtjes én kraaien. Ik hou ook heel veel van vogels. Ik ken mensen die bang zijn van kauwen, maar ik vind ze geweldig met die bleke ogen.
  Fijne dag, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik associeer kauwen, kraaien, raven met onheil en dat komt waarschijnlijk door de serie Floris. Het is interessant om te lezen over hun symboliek door de eeuwen heen ('isgescheidenis.nl kraaien vereerd en vervolgd'). Jouw kauwen vind ik in ieder geval prachtig. Leuk ook om te variëren met garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie vogels en leuk die aanvullende info.

  BeantwoordenVerwijderen