dinsdag 7 maart 2017

Dinsdag Poppendag

Op de valreep nog een dinsdag Poppendag berichtje. Zie hier mijn poppenverzamelingen. Wat niet opzettelijk begon als een verzameling overigens maar zo als dat gaat: Je koopt er 1, dan nog 1 en voor je het weet ben je aan het verzamelen. Ik kocht een Blythe poppetje van The Littlest Petshop. De echte Blythe poppen zijn idioot duur en dit was een leuk alternatief.  Inmiddels is het poppetje veranderd in een volledig plastic variant. Dan vind ik deze toch leuker en omdat ze niet meer in de handel zijn wordt het nog een collectors item ook.

En hoe kon dat nou toch gebeuren. Een verzameling beeldjes. Dat had ik echt niet achter mezelf gezocht. Totdat ik een header zocht voor mijn blog en op het idee kwam om met de beeldjes de onderwerpen weer te geven. Zo zie je een postbode, een lezend meisje, een tuiniertje, een appelmeisje, een huisvrouwtje en een meisje met paraplu. Waar die voor staat op mijn blog?? Geen idee. Ik denk dat ook hier het verzamelvirus heeft toegeslagen :)En natuurlijk mijn Playmobil. In aantal gegroeid vanwege het "Mijn leven in Playmobil" onderwerp. Voor de foto even in een ouderwets poppenhuis gezet maar normaal gehuisvest in de Playmobilhuizen. 

Over poppenhuizen gesproken. Daarvan heb ik er 'maar' 5 (of als ik de Playmobilhuizen meerekent 8). Ik denk dat je ook daarbij wel kan spreken van een verzameling :) 

10 opmerkingen:

 1. Superleuke verzamelingen :-) Echt geweldig! ik heb ook altijd een zwak gehad voor poppetjes en poppenhuizen, maar bedwing mezelf want het is ook veel afstofwerk, hihi. Maar ik geniet mee door jouw foto's en mss waag ik me toch eens een keertje er aan om zelf een poppenhuis te maken :-)
  Groetjes en een fijne dag, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die LPS Blythe poppetjes verzamelen wij ook en wij zijn aan het sparen voor een echte. De nieuwere plastic versie kan ons ook niet bekoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, wat een mooie verzamelingen! In mijn volgende poppenblog zet ik een speciale link naar deze blog, hoor! Ik had je uit het rijtje geskipt, omdat RoosjeMijn de poppenblogs zo'n beetje overnam, maar dit is wel weer heel erg leuk!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een mooie verzamelingen! Daar gaat mijn hart sneller van kloppen, maar mijn afkeer van afstoffen heeft de overhand. Ik kan een beetje dwangmatig zijn in zoeken/verzamelen en hou het bij papier en andere spullen die geschikt zijn voor leuke post, vazen en hebbedingen. En vooral dat laatste nekt mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi! Die grote op de eerste foto, met dat zwarte haar en fantastische ogen; wauw! Mysterieus en manga-achtig.
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij hebt ook al heel wat verzameld in je leven! Maar ook hier is het niet veel beter, ik verzamel teddyberen, maar niet enkel in pluche, ook in keramiek, porselein, papier maché of noem maar op, klein of groot. Poppenhuizen heb ik niet, maar wel popjes, zelfgebreide dan. Leuk om verhaaltjes mee te maken!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, dat zijn veel poppetjes ;) Leuke verzamelingen. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige verzamelingen. Hier hebben we er ook last van, bekend verhaal. En nu laatst helaas mijn moeder is overleden, kwam haar kleine verzameling Delfs Blauw ook nog bij. Naast de beren, poppen en Suskes en Wiskes die al bij mij stonden.

  BeantwoordenVerwijderen