dinsdag 31 oktober 2017

Vrolijke haardos

Het laatste bericht van voor mijn maandenlange verdwijntruc ging over de kopzorgen die ik had om 2 popjes een kapsel te geven wat geschikt is voor 2 kleine meisjes van 3 en 4 jaar. Na de nodige uitprobeersels is dit het geworden.  Ik haakte een ketting van lossen + 1 voor de lengte van 1 haar. Daarna haakte ik halve vasten terug tot bovenaan. Daar aangekomen haakte ik weer een ketting van lossen de lengte van 'een haar' en ging weer terug met halve vasten. Dit herhaalde ik tot ik een sliert van haren had die ik rond het hoofdje kon vastzetten. 4 of 5 van deze slierten maken een gezellige (rommelige) bos haar. 

Daar bleef het niet bij want de popjes kregen een bedsetje, een jurkje met vestje en schoentjes en een slaapzakje met kussen.


Eigenlijk heb ik ook nog een broekpakje, een truitje en een jas maar omdat ik er nog niet uit ben  hoe ik het ga doen met eventuele sluitingen (Ik gebruik liever geen knoopjes)  zullen ze het hier even mee moeten doen. Wie wat bewaard heeft wat zullen we maar zeggen. 


Nu maar hopen dat de meisjes ze leuk vinden. De popjes hebben er in ieder geval zin in. Ik moet even kijken wanneer ik ze ga brengen en ben reuze benieuwd naar de mooie Syrische(?) namen die ze gaan krijgen :)

10 opmerkingen:

 1. Oh waaw, die vind ik echt goed gelukt! Ook met de slaapzakjes en kleertjes! Het ziet er uit of je het in de winkel zou kunnen kopen!
  Als de meisjes het niet leuk vinden, dan ik wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig mooi en leuk! Echt super mooi gemaakt!
  Is klittenband een idee? Hoewel dat nog meer werk is, want dan moet je twee stukjes vastzetten per sluiting :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je poppen maken me blij. Ik vind ze zo stoer, vrolijk en mooi! Je ziet dat je er liefde, zorg en aandacht in hebt gestoken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schatjes zijn het geworden Nicole!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn echt geweldig leuk! Mooie haren hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn ze geweldig mooi geworden!
  Uit ervaring kan ik zeggen dat dit soort popje zo veel goeds doen.
  Binnenkort moet ik kleertjes bij maken voor pop Lilou die ik vorig jaar voor mijn nichtje maakte. Lilou heeft geen fijn figuur, dus ik kijk er eerlijk gezegd niet naar uit...
  Liefs,
  Sandra
  P.S. Die grannydekentjes zijn ook zoooo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super leuke popjes met toebehoren, daar zullen die meisjes vast heel blij mee zijn

  BeantwoordenVerwijderen