dinsdag 14 november 2017

Als een kind zo blij...

met het Playmobil dat ik voor mijn verjaardag kreeg. 
Het is het enige wat op mijn verlanglijstje stond en mijn verzameling is dan ook weer flink gegroeid. Sommige items vind ik leuk vanwege het historische karakter. De wasvrouw met wasbord en wringer, 2 mannen uit de nachtwacht van Rembrandt en assepoester met de duiven.Een auto die nog aangeslingerd moest worden, een oude straatlantaarn van rond de 19e eeuw en dingen uit mijn eigen tijd zoals de ouderwetse grasmaaier en de zwarte piano die we in mijn peutertijd hadden.


Alles is even leuk en alles krijgt een plekje op mijn Playmobilzolder. 

Zelf heb ik de afgelopen tijd ook het een en ander gekocht en als de verkoopster dan vroeg of het een kadootje was zei ik met een glimlach: "Nee hoor, het is voor mezelf".  Ach 50, het is ook maar een getal ;)

10 opmerkingen:

 1. Fantastisch toch! Zo leuk ook dat je ons laat meegenieten :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat leuk! Lijkt mij een hele gezellige zolder. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verzamelen is heerlijk en jij kan nog jaren voort! Je zolder is/wordt een walhalla (voor jezelf en jullie kleinkinderen). Spaar je oud en nieuw?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, oud en nieuw. Alles waarmee ik mijn verleden kan bouwen en dingen die vroeger bestonden en inmiddels niet meer. Zo leuk, de kleinkinderen weten bijvoorbeeld niet wat een ouderwetse parkeermeter is of een telefooncel. Ach en eenmaal verzamelaar valt het niet altijd mee om me in te houden dus er komt ook nog weleens 'voor de lol' het huis in.

   Verwijderen
 4. Ik vond de Playmobil van mijn dochter vaak leuker dan zij zelf :-) Dus ik snap het volkomen! Je hebt trouwens een paar items die ik nog nooit gezien had, dus goed bezig!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die 'onbekende' items komen van playmobil.nl. (of .be :) Daar verkopen ze meer. In het folderboekje zit een bijlage van die direct service. De site heeft trouwens meer leuks zoals kleurplaten, spelletjes etc.

   Verwijderen