donderdag 15 februari 2018

Blogfrustratie

Mijn grote frustratie bij bloggen is de foto. Voor mij is de foto net zo belangrijk als het verhaal. Een blog met alleen tekst kan heel boeiend zijn maar ik word nog blijer als er  een mooie foto bij staat. Al geruime tijd wil ik over mijn 'tuinrestaurant' bloggen en natuurlijk wil ik dan ook de gasten laten zien. Dus tijger ik elke dag, gewapend met fotocamera over de grond richting het raam om het perfecte plaatje te schieten. Elke keer loopt het op niets uit. Ik word gespot door de vogels, de camera stelt zich scherp op de niet gelapte ruiten of de kat komt kijken waar ik naar kijk...De foto's bij mijn berichten en de vogels in mijn tuin zijn voor mij een kers op de taart.
Gisterochtend prikte ik dan maar een kartonnen vogel  op de taart en maakte ik voor dit bericht deze foto. Het had een perfecte foto moeten zijn maar net bij het bekijken bleek hij scheef te staan. Frustrerend! 

Maar wat zeur ik nou?! De reden dat hij scheef staat is omdat er zo heerlijk van gegeten wordt!  (en toch...)  Hoe gaan júllie hiermee om???

17 opmerkingen:

 1. Ik begrijp je wel, zelf ben ik ook een pietje-precies en heb ik graag dat de foto helemaal bij het bericht past. Maar eigenlijk vind ik bij anderen de foto's die niet helemaal 'perfect' zijn juist leuk, het maakt het veel persoonlijker. Wanneer alles continu perfect is, lijkt het mij ook maar saai worden.
  Ik vind dit echt een prachtige foto en je hebt het erg goed opgelost met de kartonnen vogel. En wow zeg, wat een schitterende taart heb je gemaakt. De vogels bij jou in de buurt hebben geluk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei nu moet ik bekennen. De taart heb ik gekocht. Ik zag hem en moest hem hebben. Ook omdat de vogels op al het overige lekkers niet afkwamen. Maar volgend jaar ga ik hem absoluut zelf maken.

   Verwijderen
 2. Heel herkenbaar! Ik merk dat ik in de winter minder blog, omdat het niet altijd lukt om goede foto's te maken. Bij daglicht ziet het er zoveel beter uit, zonder rare schaduwen enzo. En het lukt gewoon niet altijd om in het weekend dan goede foto's te maken, want 's avonds is het al vroeg donker...
  Ik vind je kartonnen foto een mooie oplossing! Nog geen katten bij de taart gehad? Kan me voorstellen dat die het ook erg interessant zullen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De afgelopen dagen waren een feest om foto's te maken. Athans als je er de tijd voor hebt. En daar heb ik geen gebruik van gemaakt wetende dat er een einde aan komt. De foto die ik gister maakte bleek vandaag "mislukt" en vandaag is het dus weer een donkere dag. De taart staat op tafel en onze katten kunnen hem alleen door het raam bewonderen. Buurtkatten heb ik nog niet gezien.

   Verwijderen
 3. Ik vind je foto super! En wat een geweldige taart, je zou 'm haast zelf op gaan eten :-)
  Ik vind het "peerfect"!
  Ik heb zelf nu zo'n draagbare fotostudio gekregen, maar heb er nog niks mee gedaan. Is ook een gedoetje! Ik heb al we heel erg m'n best gedaan om alle kreukels uit de bijgeleverde doeken te krijgen. Ik geloof dat de duurdere versie beter geweest zou zijn.... Ik verheug me op al je blogjes de komende tijd!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja een goede fotostudio voor de losse spullen kan helpen. Zelf had ik er ooit 1 maar dat was ook geen dure variant. Geloof dat ik hem opgeruimd heb. Ik zou nog weleens echt handig worden in fotoshop maar kan het geduld nog niet opbrengen. De taart zelf opeten is niet aan te raden. Hij zet behoorlijk aan op de heupen vrees ik ;)

   Verwijderen
 4. Hihi, dat heb ik nu ook, een perfecte foto maakt het hele bericht af! Als ik nu terugkijk naar mijn eerste blogberichten anno 2008...
  De taart ziet er heel lekker uit, voor vogeltjes dan wel te verstaan!
  Groetjs Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al doende leert men hè. Ondertussen is mijn header ook wel weer toe aan vervanging :)

   Verwijderen
 5. ik vind goede foto's ook belangrijk. Deze foto vind ik heel erg leuk ook al is de vogel dan ook van karton (het is trouwens dat je het zegt ik had het zo snel niet gezien).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je even langs komt wippen. Ja, het is een knappe fopvogel hè ;)

   Verwijderen
 6. Klopt! Ofwel krijg ik het niet goed op de foto, ofwel weet ik niet welke tekst ik moet schrijven :-) Het is altijd zoeken om een mooie foto te maken, die niet alleen leuk is om naar te kijken, maar die ook mijn haakwerk goed doet uitkomen. Ik wil ook graag origineel zijn. Je moet soms eens zien hoe ik bezig ben voor een foto, echt komisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie het zo voor me. Maar wel altijd met een mooi resultaat.

   Verwijderen
 7. winters zijn lastig op fotovlak hé! Maar ik vind hem wel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ja vooral de druilerige dagen. Maar jij bent toch wel zo goed in fotograferen dat je altijd wonderschone plaatjes schiet!

   Verwijderen
 8. Een foto doet meer dan woorden, tenminste dat vind ik! Ook een niet perfecte foto hoor of misschien juist die! Ik vind dit een hele knappe actiefoto ;-) en ik hou van de kleuren en de verbeelding. Aha, nu zie ik dat het de vos van vogelzaden is, op het bankje. En ik zet een vinkje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is op jouw blog goed te zien. Jij verheft het tot een hoger level :) de taart lijkt op jouw ijstaart alleen had jij die wél zelfgemaakt. En inderdaad de vos steekt nog net zijn kop in de foto. Aan de schutting hangt ook nog vanalles. Vanmorgen stak de koolmees zijn snavel in de pindakaas en het vogelzaad. Ze lijken het gevonden te hebben.

   Verwijderen
 9. Ik ben zeg maar bewust onbekwaam met het nemen van foto’s. Het is maar heel zelden dat ik tevreden ben. Mijn foto’s, zeker van de poppenverhalen zijn vaak ‘ vol’ maar van de andere kant denk ik dan maar weer, het is op jouw manier een soort handtekening.
  Een fotostudio heb ik ook, maar vaak zijn mijn objecten te groot. Ik vind je foto’s mooi, vaak zijn we zelf het meest kritisch. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen