vrijdag 6 juli 2018

Terug naar de basis.

Er zijn van die dingen die ik zo graag wil kunnen. Handlettering was daar 1 van, vandaar de cursus die ik volgde. En nu staat daily drawing bovenaan mijn lijstje. (Het dagelijks leven vastleggen met waterverf en inkt.) Ik kocht een moleskine schetsboek, vulpen en doosje waterverf en begon maar wat aan te modderen. Hoewel sommige plaatjes er uiteindelijk best leuk uitzien is het nog niet echt een succes. Toen dacht ik: "Ik kan wel van alles willen maar misschien moet ik eerst even terug naar de basis." Het gewone tekenen. 

Vroeger tekende ik heel veel maar door omstandigheden stopte dat in 1997 en daarna werd ik meer en meer gegrepen door het haken. Maar wat was het heerlijk om weer eens te doen. Muziek op mijn oren, geen haast, volledig in de flow komen én tevreden met het eindresultaat. Ik tekende Flip de kat van een Instagramvriendin, tikte er een quote bij, maakte een kaart bij Greetz en stuurde hem op. Eerst maar weer eens leren echt te ontspannen met tekenen dan komt dat daily vanzelf.

10 opmerkingen:

 1. Nicole, je tekening is fantastisch want er zit leven in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Zo had ik het nog niet gezien. Je slaat de spijker op zijn kop. Ik ben niet snel tevreden maar met deze tekening wel. Nu weet ik waarom.

   Verwijderen
 2. Waanzinnig, zo knap! Echt heel erg mooi.
  Liefs,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Magnifiek! Wat kan je prachtig tekenen, met zoveel oog voor detail. Ik kijk ernaar uit om meer van je te zien, zeker verder doen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je echt superknap gedaan!! Wat ik het geweldigste vind, is de hand. Die schaduwen zitten perfect! Teken jij nog maar lekker door!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, hij loopt zo van het papier af. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen