vrijdag 15 mei 2015

Little things mean a lot

Toen ik van de week nog een keer en met minder haast over de dijk fietste op zoek naar dat huis wat te koop stond en wat ik niet kon vinden op Funda omdat dat niet het huis was wat te koop stond en ik dus naar het verkeerde huis zocht, (volg je me nog? Niet nodig want daar gaat dit blog verder niet over :) liet ik me aangenaam verrassen door alle verschillende soorten bloemetjes die er momenteel in de berm staan. Het fluitekruid en de boterbloemen vielen het meest op maar toen ik daar van elk 1 bloemstengeltje plukte met de bedoeling weer een droogpoging te wagen voor een herbarium, zag ik opeens nog veel meer bloemetjes. 
Voor dat moment (er komen nog veel meer bloemen langs de dijk) heb ik van alles 1 geplukt en omdat het  moest bijkomen van het moment tussen geplukt worden en thuiskomen heb ik het even in een minivaasje gezet. Van mijn moeder kreeg ik ooit een kaartje met de tekst "Little things mean a lot" en dit is daar nou typisch een gevalletje van. Hoe zo'n klein veldboeketje elke keer een geluksmomentje geeft alleen al door er naar te kijken. 

Toen het zo'n 20 jaar geleden even iets minder liep op mijn werk, gaf mijn moeder me elke week een prachtig veldboeket mee. En wat nou zo leuk is, is dat ik mij het negatieve niet meer herinner maar wel met warmte aan die boeketten terug denk. 


Straks ga ik nog een keer op pad. Voor weer zo'n lief miniboeketje én bloemetjes die het wel tot de bloemenpers gaan halen.

(En stop ik bij een bankje om nog even te genieten van het mooie uitzicht :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten