woensdag 13 december 2017

De puntjes op de Prie

Wat mij betreft was de keuken nog niet af zolang er geen bijpassende pannenlappen en pannenbeschermers waren. Dus daar ging ik weer richting het world wide web op zoek naar de perfecte seventies pannenlap. Volgens mij heb ik die wel gevonden. Althans het patroon


Bloed, zweet en tranen maar het resultaat mag er zijn. Door de dubbele laag krijgt het een mooie dikte voor een pannenlap. (Op youtube kwam ik achteraf nog een filmpje tegen.)


Ook de rode pannenbeschermers staken lelijk af tegen de mooie kastjes en daarom pakte ik het boek Mandala's haken er weer bij en haakte ik mijn eigen pannenbeschermers. Wederom met een twist omdat ik nooit uitkom met het aantal steken en/of de verhoudingen. Het hobbelt en bobbelt er vrolijk op los.


Ik maakte er 5, ook voor de pan die nog komen gaat.


Geef toe, dit staat toch veel gezelliger...  

Voor nu ben ik wel even "uitgeklust" in huis. Het is weer knutseltijd :)

7 opmerkingen:

 1. Wat mooi allemaal! Ja, dit is echt de personal touch van Prie!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn die mandala’s een leuk idee om je pannen te beschermen.
  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk idee, die panbeschermers! En als ik mandala's haak (of iets anders naar patroon) hobbelt het ook altijd, vaak komt het doordat ik strakker of losser haak. Je keuken ziet er in elk geval een stuk gezelliger uit met deze nuttige en mooie haakwerkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk idee, ga dit zeker ook maken, uiteindelijk verdienen je pannen ook een beetje respect, je gebruikt hen dan ook dagelijks, ook een leuk idee als cadeau, bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geniet er zo van om bij jou binnen te kijken! Je idee├źn, de kleuren, sfeer, alles! Is je header anders met de geweefde wandhanger? Mooi Nicole!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat slim om pannanbeschermers te haken!!!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen