vrijdag 5 februari 2016

Kleurplaten in de maak

Dinsdag had ik mijn fotocamera meegenomen naar Tuinderij Ganzert. De reden daarvoor was dat ik foto's wilde maken om te gebruiken als geheugensteun bij het tekenen. Het is namelijk de bedoeling dat ik kleurplaten ga maken voor De Proloog. Laat ik het even uitleggen :)
In hartje Amerongen (een mooi dorp aan de rand van Utrecht omgeven door bossen) ligt multicultureel centrum Allemanswaard. Esther en Berry van Stichting Tuinderij Ganzert hebben zich onlangs in een nieuw avontuur gestort. Onder de naam De Proloog gaan zij in Allemanswaard een wielercaf√© beginnen. De bedoeling is dat het  een werkplek wordt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waaronder de mensen met een autistisch spectrum stoornis die zij nu al begeleiden vanuit hun bedrijf Styxx en op de Tuinderij. 

Als je nu denkt "Ik ben geen wielrenner dus niks voor mij." Dan heb je het mis want ook na een heerlijk ontspannen fietstochtje of (bos)wandeling met de kinderen en de hond ben je van harte welkom. En daar kom ik om de hoek met mijn kleurplaten zodat de kinderen het ook naar hun zin hebben.
De dieren van de tuinderij stuiteren door mijn hoofd. Ik wil ze allemaal een plekje geven op de kleurplaten. Natuurlijk Oscar de Engelse buldog, Silje, Meneertje Dirk, Pip en Bram de katten.


Maar ook de schapen. Dit zijn er maar 2 van de 4.


Ook niet te vergeten de hangbuikzwijnen (de -tjes zijn deze flinkerds wel ontgroeid :)


En hoewel ik zelf niet zo'n held ben met ganzen hebben zij ook recht op een plekkie. En dit is nog maar een beetje van alles wat er verder nog op de kleurplaten komt... Nu zien dat ik alles uit mijn hoofd via het potlood op papier krijg. 

Iedereen weer een fijn weekend gewenst. Ik hoef me niet te vervelen (en dit is nog maar het begin :)

4 opmerkingen: